Ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Η Ισπανία θα εγκρίνει πολύ σύντομα το Εθνικό Σχέδιο Κυβερνοασφάλειας καθώς όπως εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ «ο πόλεμος που εξαπέλυσε ο Πούτιν στην Ουκρανία, μας έκανε για άλλη μια φορά να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη της κυβερνοασφάλειας, τη λειτουργία βασικών υπηρεσιών και την ακεραιότητα των κρίσιμων υποδομών, μέσω της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Το εν λόγω σχέδιο -εξήγησε πριν λίγη ώρα – είναι “το πιο φιλόδοξο από αυτά που είναι προετοιμασμένα μέχρι σήμερα σε αυτόν τον τομέα” και “προβλέπει περισσότερες από 100 βασικές ενέργειες για την εγγύηση της εθνικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο”. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται «η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος δεικτών κυβερνοασφάλειας σε κρατικό επίπεδο, η σύσταση του Κέντρου Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας της Γενικής Κρατικής Διοίκησης και των δημόσιων φορέων της και, τέλος, η εφαρμογή της Εθνικής Πλατφόρμας Ειδοποίησης και Παρακολούθησης Περιστατικών και Απειλών στον Κυβερνοχώρο».

Το Εθνικό Φόρουμ Κυβερνοασφάλειας συστήθηκε τον Ιούλιο του 2020 εν μέσω πανδημίας και αποτελείται από 117 ειδικούς από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ