Ένα θεαματικό φυσικό φαινόμενο λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια σε μια τοποθεσία έξω από την πόλη Buzău, στην NA Ρουμανία. Πρόκειται για τη «ζωντανή φωτιά», που εντοπίζεται στο δάσος της κοινότητας Lopătări. Οι φλόγες ξεπηδούν από τα έγκατα της γης, καθώς τροφοδοτούνται από φυσικό αέριο που έρχεται στην επιφάνεια μέσω ρωγμών στον φλοιό της γης. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο στην περιοχή.

Ο καθηγητής Ion Zota εξήγησε ότι οι φλόγες της «ζωντανής φωτιάς» είχαν σβήσει μετά τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό του 1977 και επανεμφανίστηκαν ξανά πριν από περίπου δυο χρόνια. Υπάρχουν λοιπόν εκπομπές αερίων, που περνούν από τις χαραμάδες της γης και φτάνουν στην επιφάνεια σε μια έκταση περίπου 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Οι φλόγες δεν εμφανίζονται στο ίδιο σημείο αλλά κινούνται.

Η ανάφλεξη του φαινομένου γίνεται κυρίως με φυσικό τρόπο με βοήθεια των ακτινών του ήλιου, αλλά και οι άνθρωποι μπορούν να τις ανάψουν.

Το φυσικό αυτό φαινόμενο έχει τραβήξει την περιέργεια των τουριστών από πολλές χώρες που έρχονται να το παρατηρήσουν και να το θαυμάσουν αλλά και να ανάψουν τίς φλόγες με ένα δυνατό χτύπημα στη γη.. Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων στην τοποθεσία Τέρκα  υπάρχουν και άλλα σημεία «ζωντανής φωτιάς» αλλά η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη ή βρίσκονται χωμένα βαθιά στα δάση της περιοχής.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ