Με αυτοσχέδια πλακάτ προσφοράς δωματίων και χώρων φιλοξενίας υποδέχονται ολοένα και περισσότεροι εθελοντές τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που πλέον ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Περισσότεροι από 600.000 βρίσκονται στην Πολωνία, ενώ στη Ρουμανία μόνο το τελευταίο 24ωρο περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες διέσχισαν τον Δούναβη αφήνοντας πίσω τον εφιάλτη του πολέμου. Η Κάτια Αντωνιάδη στα σύνορα με την Πολωνία, περιγράφει τις ακούραστες προσπάθειες των εθελοντών και το κύμα αλληλεγγύης ενάντια σε κάθε ανθρώπινο δράμα. Στην Ισάτσεα της Ρουμανίας η απεσταλμένη της ΕΡΤ Αλεξία Καλαϊτζή, μετέδωσε ότι οχηματαγωγό πλοίο που μετέφερε τουρίστες από την Ουκρανία στη Ρουμανία μεταφέρει πλέον ως και 1000 πρόσφυγες καθημερινά.

Εθελοντές τους οποίους είδαμε και το καλοκαίρι στις πυρκαγιές στην Αθήνα βρίσκονται επί της υποδοχής προσφύγων στη Ρουμανία, ενώ καίριο ζήτημα είναι η ταξινόμηση ανάλογα με το διαβατήριο, με τα βιομετρικά να εξασφαλίζουν ελάχιστο χρόνο αναμονής.
Ευαίσθητη χαρα
κτηρίζεται και η αποστολή υποδοχής 150 παιδιών από ορφανοτροφείο της Ουκρανίας τα οποία υποδέχτηκαν οι ρουμανικές αρχές και φιλοξενούνται σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο.

Αποστολή Ισάτσεα: Αλεξία Καλαϊτζή
Κάμερα: Κώστας Σαταματίου

ήχος: Γιώργος Μποτζώρης

Αποστολή -Μέντικα Κάτια Αντωνιάδη
κάμερα: Άγγελος Μισιρλής

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ