Οι παραδόσεις ρωσικού αερίου προς τη Γερμανία, μέσω του Nord Stream 1 και της Πολωνίας, και προς τη Σλοβακία, μέσω της Ουκρανίας, παραμένουν σταθερές, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας διαχείρισης αγωγού.

Οι ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία ήταν σταθερές γύρω στις 73.028.461 kWh/h, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας συνήθως αντιστοιχεί περίπου στο 15% της ρωσικής προμήθειας αερίου προς την Ευρώπη και την Τουρκία, αλλά από τις 21 Δεκεμβρίου έως πρόσφατα υπήρχε αντιστροφή της ροής, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση των ευρωπαϊκών τιμών αερίου.

Οι ροές στο συνοριακό σημείο του Μάλνοφ διαμορφώθηκαν σήμερα στα 7.280.550 kWh/h, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας διαχείρισης Gascade, καταγράφοντας μικρές διαφορές σε σχέση με χθες.

Για την προμήθεια προς τη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Βέλκε Καπουσάνι, η δυναμικότητα μεταφοράς ήταν στις 882.087 μεγαβατώρες, με μικρές διαφορές σε σχέση με χθες.

Χθες, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η χώρα του θα επιβάλλει εμπάργκο και θα διακόψει την ροή του φυσικού αερίου από τον Nord Strream 1.

Οι αμερικανικές κυρώσεις πλήττουν πάντως, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ