Για τις συνέπειες που έχει η κήρυξη ενός πολέμου για τον υποκινητή ενημερώνουν με επιστολή τους 40 ψυχολόγοι από 20 χώρες τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν.

Επικαλούμενοι επιστημονικά στοιχεία εξηγούν με λεπτομέρειες ποιες διαδικασίες κινητοποιεί ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας.

Τελικά, όλο αυτό οδηγεί σε “απόρριψη, απομόνωση και απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας” των πολιτικών ηγετών που θεωρούνται υπεύθυνοι.

Οι πολίτες και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν πόλεμο βιώνουν “εθνική απομόνωση”, αναφέρει η επιστολή. Αυτό οδηγεί σε μια αναζήτηση για αλλαγή. Οι οικονομικές κρίσεις προκάλεσαν “αισθήματα απώλειας” που συνήθως αποτελούν “την βάση για αντίσταση, διαμαρτυρίες και επανάσταση ενάντια στην υπάρχουσα κατάσταση”.

“Αυτές οι συνέπειες ισχύουν τόσο για τους απλούς πολίτες όσο και για τις ελίτ”, σημειώνεται.

Η επιστολή εστάλη από τους Γερμανούς Κοινωνικούς Ψυχολόγους και όπως εξήγησε ο καθηγητής βαν Ντικ θεωρεί εντελώς απίθανο η επιστολή να φθάσει στα χέρια του Πούτιν. Όμως έχει αναρτηθεί σε ιστότοπο μέσω του οποίου οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να γράφουν στον πρόεδρο.

Οι υπογράφοντες, όπως τονίζει ο βαν Ντικ, θέλουν επίσης να απευθυνθούν στην ρωσική αντιπολίτευση και να στείλουν το μήνυμα τους στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa,

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ