Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι συγκρατημένα συναινετικός στην επίσκεψη των τριών ηγετών ανατολικοευρωπαϊκών χωρών-μελών της ΕΕ στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

«Είναι σημαντικό να εκφράζεται η αλληλεγγύη σε διάφορα επίπεδα», είπε ο Σολτς για την επίσκεψη που πραγματοποιούν σήμερα στο Κίεβο οι πρωθυπουργοί Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβενίας. «Όλοι βοηθούν, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Και αυτό είναι καλό», σημείωσε ο Σολτς σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπτουλά ΙΙ., ο οποίος επισκέπτεται το Βερολίνο.

Ο Σολτς επισήμανε τη βοήθεια που χορηγείται στην Ουκρανία και από τη Γερμανία, οικονομική αλλά και με αμυντικά όπλα. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα κανάλια συνομιλιών, προκειμένου να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

Άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο γερμανός καγκελάριος και στη χθεσινή, πρώτη επίσκεψή του στην Άγκυρα. «Με κάθε ημέρα και με κάθε βόμβα, η Ρωσία απομακρύνεται από την παγκόσμια κοινότητα», είπε ο Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, τις 160.000 έφτασε ο αριθμός των καταγεγραμμένων προσφύγων από την Ουκρανία που έχουν φτάσει στη Γερμανία.

Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ