ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Γιώργος Συριόπουλος

Με κοινή ανακοίνωση, οι Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο καταγγέλλουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στο πλαίσιο της απρόκλητης και προμελετημένης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι δύο χώρες γνωστοποίησαν ότι στις 15 Μαρτίου 2022 ολοκλήρωσαν τον ετήσιο διάλογο στον κυβερνοχώρο, με διυπηρεσιακές διαβουλεύσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Λονδίνο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Κάτω Χώρες έχουν καταδικάσει σθεναρά τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, και συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας στον κυβερνοχώρο και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την άμυνα στον κυβερνοχώρο.

Ηνωμένο Βασίλειο και Κάτω Χώρες επιβεβαιώνουν την ολοκληρωμένη συνεργασία τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεων απειλών, των πολυμερών προσπαθειών, της διακυβέρνησης του κυβερνοχώρου, της επιγραμμικής ασφάλειας και. της ανάπτυξης ικανοτήτων στον κυβερνοχώρο. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη διμερή συνεργασία τους αναφορικά με την αποτροπή κακόβουλης διαδικτυακής δραστηριότητας και ανεύθυνης συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο. Επιβεβαίωσαν επίσης την υποστήριξή τους στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Εξειδίκευση στον Κυβερνοχώρο ως κέντρο αριστείας και τεχνογνωσίας στην παγκόσμια ανάπτυξη ικανοτήτων στον κυβερνοχώρο.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ