Μέλη του κόμματος των τσάμηδων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να προσεγγίσουν επιθετικά την ελληνική διπλωματική αποστολή.

«Μην αγγίζετε την Αλβανία, μην ξεχνάτε την Τσαμουριά» φώναζαν οι διαδηλωτές απαιτώντας από την κυβέρνηση της χώρας τους να επιλύσει το «τσάμικο» και να καταργήσει το νόμο περί εμπολέμου.

Ο Shpëtim Idrizi που ηγείται του κόμματος των Τσάμηδων έβαλε κατά των Τιράνων και της Αθήνας που επιχειρούν συμφωνία για την ΑΟΖ υποστηρίζοντας ότι η όποια συμφωνία θα είναι προδοτική.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η αστυνομία προχώρησε σε 22 συλλήψεις διαδηλωτών.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα συμφώνησε με την Αλβανία να προσφύγει στην Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Η παραπομπή του θέματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών  μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στην Χάγη, δίνει διέξοδο και στο αλβανικό πολιτικό σύστημα να υπάρξει λύση από ανεξάρτητο τρίτο δικαστικό μηχανισμό όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο και έτσι να ξεπερασθούν τα εμπόδια που ορθώνονται   από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας που αποτύπωναν απολύτως τις τουρκικές ερμηνείες του Δίκαιου της θάλασσας. Μέχρι τώρα κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης έπεφτε πάνω στην απόφαση αυτή.

Αυτό φαίνεται πως εξόργισε τους «φίλους» του Ταγίπ που θέλουν ολόκληρη την Ήπειρο δική τους.

Θα χρειαστεί να μεταφερθείτε στο youtube για να δείτε βίντεο με εικόνες από τα επεισόδια από αλβανικά δελτία ειδήσεων:

 

www.el.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here