Συνεχίζεται η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού με και τον αριθμό των νεκρών στην Κίνα, να ανέρχεται σε 493 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Τα κρούσματα αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό,  ξεπερνούν τις 24.000 παγκοσμίως. Έχουν καταγραφεί σε 24 χώρες. O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ωστόσο, επισημαίνει ότι πρόκειται για επιδημία και όχι πανδημία. ΗΠΑ, Βρετανία και Βραζιλία απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την πόλη Γουχάν που αποτελεί και το επίκεντρο του φονικού ιού στέλνοντας αεροσκάφη για να τους παραλάβουν. Στο Τόκυο, αγκυροβολημένο παραμένει κρουαζιερόπλοιο καθώς επιβεβαιώθηκε πως πάνω από 10 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Περισσότερα από 10 κρούσματα του ιού, εντοπίστηκαν σε αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο, με 3.711 επιβαίνοντες, που έχει τεθεί σε καραντίνα ανοικτά της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Επίσης το πλοίο World Dream, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Dream Cruises, Κρουαζιερόπλοιο, με τουλάχιστον 4.000  επιβάτες στο οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος σε λιμάνι νότια της Ταϊβάν, αγκυροβόλησε στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι αρχές κάνουν εξετάσεις σε πάνω από 1.800 επιβάτες, καθώς μέλη του πληρώματος ανέφεραν ότι έχουν πυρετό και άλλα συμπτώματα του νέου κοροναϊού.

EPA/JEROME FAVRE

H Ρωσία ανακοίνωσε πως δημιουργεί συνθήκες καραντίνας στη Σιβηρία, ενώ Βρετανία, ΗΠΑ και Βραζιλία, αποφάσισαν να στείλουν αεροσκάφη, ώστε να πάρουν πολίτες τους από την Γουχάν.

Η Ιταλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και πλέον θα πραγματοποιούνται ειδικοί έλεγχοι με σκάνερ θερμότητας στα αεροδρόμια.

Στην Ελλάδα, ενισχύονται τα μέτρα ενεργητικής επιτήρησης στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων, σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα,ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

 

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here