Σε πόλη φάντασμα αναμένεται να μετατραπεί και το Λονδίνο μέχρι το Σαββατοκύριακο, καθώς σήμερα κλείνουν 40 σταθμοί του μετρό του Λονδίνου και δεν θα πραγματοποιούνται ούτε τα νυχτερινά δρομολόγια ενώ περιορισμένα θα είναι και τα δρομολόγια των λεωφορείων. Επιπλέον καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, παμπς και σινεμά κλείνουν το Σαββατοκύριακο. Μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν προς το παρόν ανοιχτά.

Χθες ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα σχολεία στην Αγγλία από την Παρασκευή μετά από την αντίστοιχη ανακοίνωση της Σκωτίας και της Ουαλίας και την ξαφνική αύξηση των θανάτων στους 104 ενώ 2.626 ανήλθαν τα κρούσματα από τον κορονοϊό.

Ορισμένες αίθουσες διδασκαλίας θα παραμείνουν ανοιχτές για μαθητές εργαζομένων, όπως του προσωπικού του NHS, τους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης και τους οδηγούς παράδοσης.

Εξάλλου, 20.000 στρατιώτες θα ενισχύουν το έργο της αστυνομίας για τυχόν κοινωνικές αναταραχές αλλά και παρέχοντας τάξη και στα σούπερ μάρκετ που έως χθες παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία.

Ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να κλείσουν τα μεγάλα αεροδρόμια στην Βρετανία ως ένα επιπλέον μέτρο εξαιτίας των περιορισμένων πλέον πτήσεων που πραγματοποιούνται λόγω του κορονοϊού.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here