ο έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας παρουσίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε το εμπάργκο στο πετρέλαιο από τη Ρωσία και τις κυρώσεις στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, τη Sberbank, η οποία βγαίνει από το σύστημα SWIFT.

Επιπλέον, ανέφερε ότι κυρώσεις επιβάλλονται και σε άλλες δύο μεγάλες τράπεζες. Επίσης, απαγορεύεται η εκπομπή σε τρεις μεγάλους κρατικούς ρωσικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι μεταδίδουν «την προπαγάνδα του Πούτιν».

«Σήμερα παρουσιάζουμε το έκτο πακέτο κυρώσεων. Πρώτον, απαριθμούμε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και άλλα άτομα που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα. Ξέρουμε ποιοι είστε. Και θα λογοδοτήσετε», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Δεύτερον, καταργούμε τη Sberbank -τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας- και δύο άλλες μεγάλες τράπεζες, από το σύστημα πληρωμών Swift. Τρίτον, απαγορεύουμε τρεις μεγάλους ρωσικούς κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς από τα ραδιοκύματά μας, που ενισχύουν επιθετικά τα ψέματα και την προπαγάνδα του Πούτιν», πρόσθεσε.

«Τέλος, τώρα προτείνουμε την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου. Ας είμαστε ξεκάθαροι: Δεν θα είναι εύκολο. Αλλά πρέπει απλώς να το δουλέψουμε. Θα φροντίσουμε να καταργήσουμε σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο με τακτικό τρόπο. Για να μεγιστοποιήσουμε την πίεση στη Ρωσία, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον αντίκτυπο στις οικονομίες μας», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, είπε: «Θέλουμε να κερδίσει η Ουκρανία αυτόν τον πόλεμο. Ωστόσο, τόσο πολλά πρέπει να ξαναχτιστούν. Γι’ αυτό προτείνω να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα φιλόδοξο πακέτο ανάκαμψης για τους Ουκρανούς φίλους μας. Αυτό το πακέτο θα πρέπει να φέρει τεράστιες επενδύσεις για την κάλυψη των αναγκών και των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».

Κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο σχεδιάζει να επιβάλει η Ε.Ε.

Επιβολή κυρώσεων στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο για τον ρόλο του στον πόλεμο της Ουκρανίας προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά και ο Guardian.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στον επόμενο γύρο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα περιλαμβάνεται και ο Κύριλλος, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ένωσης, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν.

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ