Τριάντα ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Εμανουέλ Μακρόν και το κόμμα που ίδρυσε πέρυσε La Republique en Marche (LRM), αναζητούν λύση καθώς ο επικεφαλής της λίστας για το Δημαρχείο του Παρισιού, ανακοίνωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο 42χρονος Μπενζαμέν Γκριβό, ανέφερε πώς πρέπει να προστατέψει την οικογένεια του του από το σοκ του ροζ σκανδάλου που ξέσπασε με την δημοσιοποίηση ερωτικού βίντεο και μηνυμάτων που φέρεται να είχε ανταλλάξει ο ίδιος με νεαρή γυναίκα

Το υλικό κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης και τελικά κατέκλυσε τα social media. Ο παντρεμένος με τρία παιδιά Γκριβό έκανε λόγο για κακοήθεις επιθέσεις κατά της προσωπικής του ζωής.

Την ευθύνη για τη διαρροή του υλικού, ανέλαβε ένας Ρώσος, γνωστός για ακραίες καλλιτεχνικές παραστάσεις.

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιστορία του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία διεκδικεί και την επανεκλογή της με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, υπερασπίστηκε τον κεντροδεξιό πρώην αντίπαλο της και καταδίκασε την δημοσιοποίηση του βίντεο τονίζοντας: «Ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής είναι θεμελιώδες δικαίωμα, καμία δημόσια ή πολιτική δέσμευση δεν πρέπει να το θέσει υπό αμφισβήτηση» .

«Η δημοσίευση οικείων εικόνων για την καταστροφή ενός αντιπάλου είναι αποτρόπαια» δήλωσε ο επικεφαλής της Ανυπόταχτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανιέ, ανακοίνωσε ότι η ανάρτηση βίντεο, «χωρίς συγκατάθεση του υποφαινόμενου» συνιστά αξιόποινη πράξη, διευκρινίζοντας ότι τιμωρείται με «σημαντικό πρόστιμο» και μέχρι «φυλάκιση δύο ετών» .

Πηγή:ΕΡΤ1

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here