Η AstraZeneca δήλωσε ότι θα επεκτείνει τις δοκιμές του εμβολίου της στην Οξφόρδη σε παιδιά ηλικίας απο 6 ετών σε 17 ετών ενώ η Janssen, μια άλλη φαρμακευτική εταιρεία, δήλωσε ότι ενδέχεται να αρχίσει να δοκιμάζει το εμβολιο κατα του κορονοϊού σε νεογέννητα μωρά και έγκυες γυναίκες.

Στις νέες δοκιμές της AstraZeneca Θα συμμετάσχουν περίπου 300 εθελοντές, με τους πρώτους εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται αργότερα τον Φεβρουάριο.

Οι ερευνητές θα αξιολογήσουν εάν το εμβολιο προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 17 ετών.

Οι εθελοντές που ζουν κοντά σε έναν από τους τέσσερις τόπους μελέτης – το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο St. George’s University, το Λονδίνο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Southampton και το Bristol Royal Hospital for Children – καλούνται να εγγραφούν.

Στα παιδιά, τα στοιχεία είναι πλέον ξεκάθαρα ότι το Covid-19 σχετίζεται με σημαντικά χαμηλότερο βάρος νοσηρότητας και θνησιμότητας σε σύγκριση με αυτό που παρατηρείται στους ηλικιωμένους », αναφέρει Το Βασιλικό Κολέγιο Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας

«Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις ότι τα παιδιά μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από τη μόλυνση. Ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση, μόλις αποκτήσουν τη λοίμωξη, είναι ασαφής, αν και δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ότι είναι πιο μολυσματικά από τους ενήλικες».

Ο Andrew Pollard, καθηγητής παιδιατρικής λοίμωξης και ανοσίας, και επικεφαλής ερευνητής στη δοκιμή εμβολίων στην Οξφόρδη, δήλωσε: «Ενώ τα περισσότερα παιδιά είναι σχετικά ανεπηρέαστα από κορονοϊό και είναι απίθανο να νοσήσουν, είναι σημαντικό να καθοριστεί η ασφάλεια και η ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο σε παιδιά και νέους καθώς ορισμένα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από τον εμβολιασμό.

Ανταπόκριση από Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου – ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here