Οι παμπ και τα καφέ της Μελβούρνης μπορούν από σήμερα, Δευτέρα, το βράδυ να έχουν απεριόριστο αριθμό πελατών, ενώ τα στάδια θα μπορούν και αυτά να υποδεχθούν εκ νέου κόσμο στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, καθώς οι Αρχές ήραν σχεδόν όλους τους εναπομείναντες περιορισμούς κατά της COVID-19 για τους εμβολιασμένους κατοίκους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Η πολιτεία Βικτόρια, που έχει πρωτεύουσα τη Μελβούρνη, αίρει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα που είχε υιοθετήσει για την αναχαίτιση της COVID-19, παράλληλα με την επίτευξη του εμβολιασμού κατά της νόσου, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ποσοστού 70%, 80% και 90% του πληθυσμού που μπορεί να ανοσοποιηθεί, και η σημερινή χαλάρωση των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο αλλαγής στη στρατηγική της προς την πολιτική «ζούμε μαζί με τον νέο κορωνοϊό».

Το πλήρες επίπεδο εμβολιασμού, δηλαδή η ανοσοποίηση του 90% του πληθυσμού στον οποίο προτείνεται το εμβόλιο κατά της COVID-19, αναμένεται να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Η ζωή σας θα επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, θα μπορείτε να χαρείτε όλα τα πράγματα που λαχταρούσατε και σας έλειπαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Υπό τους πιο χαλαρούς κανόνες που θα ισχύουν από το βράδυ της Δευτέρας, ο κόσμος θα μπορεί να χορεύει στα κέντρα διασκέδασης και δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα σπίτι. Ωστόσο, οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στις εγκαταστάσεις του συστήματος υγείας, στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα καταστήματα λιανικής.

Η χαλάρωση των περιορισμών σημαίνει επίσης ότι θα μπορούν να γεμίσουν τα στάδια σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Αυστραλιανό Όπεν, το γνωστό τουρνουά τένις.

Η Αυστραλία είχε αναχαιτίσει σε μεγάλο βαθμό την επιδημία του νέου κορωνοϊού κατά το μεγαλύτερο μέρος του φετινού έτους ως το ξέσπασμα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του ιού στα τέλη του Ιουνίου, το οποίο εξαπλώθηκε γρήγορα στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, τις μεγαλύτερες πόλεις της, και την πρωτεύουσα Καμπέρα, ωθώντας τις Αρχές στην υιοθέτηση lockdown μηνών. Έκτοτε, αυτές εξέρχονται από τα lockdowns μέσω μιας επιτάχυνσης του ρυθμού των εμβολιασμών.

Ακόμη και με το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού, η Αυστραλία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής περίπου 194.000 περιστατικά του νέου κορωνοϊού και 1.922 θανάτους από την COVID-19, αριθμοί που είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται σε πολλές χώρες με τις οποίες θα μπορούσε να συγκριθεί.

Η Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, 262 περιστατικά του νέου κορωνοϊού και η Βικτώρια 1.007 νέα περιστατικά, ενώ στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας καταγράφηκαν 25 περιστατικά το προηγούμενο 24ωρο. Επίσης, ανακοινώθηκαν 15 θάνατοι από την COVID-19.

Η Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας αγωνίζεται να αναχαιτίσει ένα νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού, ενώ οι Αρχές φροντίζουν να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς για να προληφθεί η εξάπλωση του ιού σε απομακρυσμένες κοινότητες. Σε άλλες πολιτείες και εδάφη δεν εντοπίζονται περιστατικά μόλυνσης ή ασθενείς της COVID-19.

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here