Μελβούρνη, Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Τρίτη ημέρα διαδηλώσεων στο κέντρο της Μελβούρνης από αντιεμβολιαστές και εργαζόμενους στις οικοδομές όπου επιβλήθηκε υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Παρά τον μεγάλο σεισμό των 5,8 ρίχτερ που χτύπησε στην Πολιτεία της Βικτώρια στις 09:15 το πρωί, οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται με κατεύθυνση το κτήριο όπου στεγάζεται η Ρυθμιστική Αρχή των εργαζομένων στον οικοδομικό/κατασκευαστικό τομέα και ήταν χθες το επίκεντρο των επεισοδίων που προκάλεσαν περίπου 2000 διαδηλωτές.

Η αστυνομία έχει πλέον ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία και προχωρά διαρκώς σε συλλήψεις, έχουν ήδη γίνει δεκάδες.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν μετά την απόφαση της Πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώρια να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εργαζόμενους καθώς διαπιστώθηκαν υψηλά ποσοστά μετάδοσης.

Μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση προχώρησε σε πλήρη απαγόρευση κάθε οικοδομικής εργασίας για 15 ημέρες με την πρόβλεψη να ανοίγουν όσα εργοτάξια καταθέτουν λίστες εμβολιασμένων εργαζόμενων.

Η κατάσταση στο κέντρο της Αυστραλιανής μεγαλούπολης παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη με την Αστυνομία να δείχνει αποφασισμένη να αποτρέψει επανάληψη των χθεσινών επεισοδίων όπου χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μέχρι και ελαστικές σφαίρες για να τα καταστείλει.

 

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here