Στην Αυστραλία όπου συνεχίζονται τα lockdown σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη  και  τα κρούσματα  αυξάνονται  συνεχώς, οι εμβολιασμένοι έστω και με μία δόση  στη Ν.Ν. Ουαλία  έφτασαν το 70% του πληθυσμού  και δημιουργούνται ελπίδες για την επανεκκίνηση  των διεθνών ταξιδίων αν επιτευχθεί  ο στόχος του 80%  πλήρως εμβολιασμένων.  Στους επτά  έφτασαν οι άνθρωποι  που έχασαν τη ζωή τους στο Σίδνεϊ.

Την ίδια ώρα στην Πολιτεία Βικτόρια  προωθείται νομοσχέδιο για την  απαγόρευση δημόσιας χρήσης σβάστικας και ναζιστικών συμβόλων.

Εάν ο νόμος αυτός εγκριθεί, θα πρόκειται για πρωτιά στη χώρα. Η κυβέρνηση της Βικτόριας τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ότι θα «νομοθετήσει την απαγόρευση της δημόσιας επίδειξης ναζιστικών συμβόλων», διαδικασία που αναμένει να ολοκληρωθεί «το πρώτο μισό του 2022», καθώς τονίζει πως καταγράφεται έξαρση «της νεοναζιστικής δραστηριότητας» και της διέγερσης «συμπεριφορών μίσους».

Η πολιτειακή κυβέρνηση ανέφερε ακόμη πως θα επεκτείνει την προστασία έναντι την εξύβριση «πέραν της φυλής και της θρησκείας» νομοθετικά, ώστε να καλύπτει «το φύλο, την έμφυλη ταυτότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία και τους ανθρώπους με HIV/AIDS».

Η απόφαση να προωθηθεί αυτή που η κυβέρνηση της Βικτόριας χαρακτήρισε «ιστορική μεταρρύθμιση» ακολούθησε έρευνα κοινοβουλευτικής επιτροπής νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας η εξύβριση και η σπίλωση καταγράφονται «πάρα πολύ συχνά» σε βάρος πολιτών.

Πέραν της αλλαγής της νομοθεσίας, υπάρχουν ζητήματα για τα οποία θα χρειαστεί διαβούλευση με τους πολίτες, σημείωσε η κυβέρνηση της πολιτείας.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ