Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ένα πακέτο ενίσχυσης του τουρισμού, κόστους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να προσελκύσει και πάλι τουρίστες από το εξωτερικό. Τα σύνορα της χώρας άνοιξαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, έπειτα απο σχεδόν 2 χρόνια πανδημίας.

Ο τουριστικός τομέας επλήγη σκληρά από το κλείσιμο των συνόρων, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αναγκαστούν να κλείσουν.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι η Αυστραλία θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όλων
των ταξιδιωτών. Είπε ότι το πακέτο ενίσχυσης του τουρισμού θα ωθήσει περισσότερους ανθρώπους να πάρουν τα αεροπλάνα, για να έρθουν στην Αυστραλία.

«Καθώς ο κόσμος ανοίγει ξανά και οι ταξιδιώτες βγαίνουν έξω και βλέπουν ξανά τον κόσμο, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι στην κορυφή κάθε λίστας όσων πρέπει να δείτε είναι η Αυστραλία», ανέφερε ο κ. Μόρισον.

Ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Επενδύσεων Dan Tehan είπε ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση θα συμπληρώσει το έργο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για την ενίσχυση της ανάκαμψης του τουρισμού της Αυστραλίας: «Από τότε που άνοιξαν πλήρως τα διεθνή μας σύνορα, η Tourism Australia προωθεί την Αυστραλία μέσω μιας διεθνούς καμπάνιας μάρκετινγκ, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε ο κ. Tehan.

«Αυτή η εκστρατεία είναι μόνο η αρχή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Αυστραλία, με περαιτέρω επενδύσεις σε εκστρατείες τουριστικού μάρκετινγκ διεθνώς που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους”.

Αυστραλία/Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ