Σχετική ανακούφιση, από τις φλόγες που έχουν κατακάψει δύο πολιτείες της Αυστραλίας, καθώς για δεύτερη ημέρα σήμερα ,  σημειώνεται ελαφρά βροχή και δροσεροί άνεμοι.

Όμως οι αρχές προειδοποίησαν ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα οι μετεωρολογικές συνθήκες θα αλλάξουν και πάλι ευνοώντας τις πυρκαγιές.

Οι Αυστραλοί πυροσβέστες, με την υποστήριξη των συναδέλφων τους από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και την συνδρομή 3.000 εφέδρων, που έχουν στρατολογηθεί,  εκμεταλλεύθηκαν αυτή την ανάπαυλα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 25 ανθρώπους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, να ανοίξουν μπλοκαρισμένους δρόμους, να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης  και να απομακρύνουν πολίτες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι επί ημέρες σε παράκτιες πόλεις.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο ενός 71χρονου άνδρα στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο οποίος αγνοείτο από τις 31 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 25.

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας.

«Κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Μεγαλύτερος κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας αυτής, με θερμό καιρό», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους.

«Επικεντρωνόμαστε στο ανθρώπινο κόστος και το κόστος ανοικοδόμησης των ζωών των ανθρώπων», σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον από την Καμπέρα, αφού ανακοίνωσε την παροχή 2 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας σε διάστημα δύο ετών στη νεοσυσταθείσα Εθνική Υπηρεσία Ανασυγκρότησης από τις Πυρκαγιές.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Χωρίς τέλος η πύρινη κόλαση στην Αυστραλία

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here