Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στο Ανατολικό Τιμόρ  και την Ινδονησία καθώς ο νεότερος απολογισμός αναφέρει ότι  τουλάχιστον 157 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν  τις περιοχές αυτές εξαιτίας του τροπικού κυκλώνα Σερότζα.

Η ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, έχει εντοπίσει  130 νεκρούς σε αρκετά νησιά κοντά στο Ανατολικό Τιμόρ, όπου καταμετρώνται 27 θάνατοι. Προηγουμένως οι δύο χώρες είχαν καταγράψει 113 νεκρούς.

Σωστικά συνεργεία πασχίζουν να εντοπίσουν πάνω από 70 ανθρώπους που αγνοούνται, χρησιμοποιώντας σε ορισμένες περιπτώσεις εκσκαφείς για να απομακρύνουν τους σωρούς συντρίμμια που άφησε το πέρασμα του κυκλώνα.

Αστραπιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης προκάλεσε ο τροπικός κυκλώνας Σερότζα  και ακολούθησε  το χάος σε περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στο Φλορές της Ινδονησίας και το Ανατολικό Τιμόρ, παρασύροντας σπίτια. Περισσότεροι  από 10.000 πολίτες αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής.

Υπάρχει ακόμα κίνδυνος «τα ακραία καιρικά φαινόμενα» να συνεχιστούν «τις επόμενες ημέρες» λόγω του κυκλώνα, τόνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών. Η καταιγίδα κινείται πλέον προς την κατεύθυνση των δυτικών ακτών της Αυστραλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here