Το πανουκρανικό δημοψήφισμα θα επιλύσει οριστικά τους συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Αυτό ισχύει για τις εγγυήσεις ασφαλείας και τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη του Ντονμπάς και της Κριμαίας, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο Public.

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Όλοι καταλαβαίνουμε ήδη. Δεν μας αποδέχονται (στο ΝΑΤΟ – επιμ.), γιατί φοβούνται τη Ρωσία. Αυτό είναι όλο. Και πρέπει να ηρεμήσουμε” τόνισε ο Ζελένσκι.

Υπάρχουν χώρες του ΝΑΤΟ, που θέλουν να είναι εγγυητές της ασφάλειας, οι οποίες, δυστυχώς, δεν μπορούν να μας δώσουν 100% συμμετοχή στη Συμμαχία, αλλά είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι θα έπρεπε να κάνει η Συμμαχία αν ήμασταν μέλη της Συμμαχίας. Αυτός είναι ένας φυσιολογικός συμβιβασμός“, πρόσθεσε. Έτσι, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, τα ζητήματα της εγγύησης της ασφάλειας θα αφορούν συνταγματικές αλλαγές και αλλαγές στην ουκρανική νομοθεσία.

Εξήγησα σε όλες τις διαπραγματευτικές ομάδες ότι όλες αυτές οι αλλαγές, που μπορεί να είναι ιστορικές, δεν θα γίνουν χωρίς δημοψήφισμα. Ο λαός θα πρέπει να πει και να απαντήσει σε ορισμένες μορφές συμβιβασμού. Κι αυτό είναι θέμα της συνομιλίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Ως εκ τούτου, σε κάθε περίπτωση, είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα εάν η όποια κίνησή μου συμφωνεί με τον λαό” κατέληξε.

Πηγή: suspilne.media

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ