Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τον κορονοϊό έφτασαν τους 1.483 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 64.000 τα κρουσματα. Στην Ιαπωνία ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός, ενώ στο Βιετνάμ μια περιοχή 10.000 κατοίκων τέθηκε σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό 6 κρουσμάτων. Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Υγείας συμφώνησαν σε ενιαία πολιτική αντιμετώπισης του κορονοϊού και επισήμαναν την αναγκαιότητα καλύτερου συντονισμού και λήψης των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, έναντι της ανεπάρκειας στις προμήθειες εξοπλισμού.

Στον μακρύ κατάλογο των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός COVID-19 προστέθηκαν ακόμη 116 άνθρωποι στην επαρχία Χουμπέι. Αυτό ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (σ.σ. ώρα Ελλάδας) η τοπική Επιτροπή Υγείας.

Ο αριθμός αυτός είναι αισθητά μειωμένος από την προηγουμένη ημέρα, όταν είχαν καταγραφεί 242 νέοι θάνατοι και 14.800 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ειδικά ο μεγάλος αριθμός των νέων κρουσμάτων, εξήγησε η επαρχιακή επιτροπή υγείας, οφειλόταν στην αλλαγή των κλινικών μεθόδων εντοπισμού των ασθενών. Στο πιο πρόσφατο ενημερωτικό της δελτίο η επιτροπή έκανε λόγο για 4.823 νέα κρούσματα σε αυτή την επαρχία της κεντρικής Κίνας όπου ξέσπασε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε έτσι σε τουλάχιστον 1.483, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 64.600 σε όλη την ηπειρωτική Κίνα. Οι αριθμοί αυτοί πιθανόν θα αλλάξουν εντός ωρών, όταν η Εθνική Επιτροπή Υγείας θα δώσει τον δικό τους νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια.

Στη μεγαλούπολη Γουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας, αναφέρθηκαν οι 88 από τους 116 θανάτους. Τα 4/5 των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν επίσης στη μητρόπολη των 11.000.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας 6.723 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και μπόρεσαν να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Πηγή: ΕΡΤ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here