Η Αυστραλία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Αμερικής στη δημιουργία μιας «Διαστημικής Δύναμης» για την προστασία των κρίσιμων δορυφόρων από την απειλή αυταρχικών δυνάμεων όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον ανακοίνωσε το νέο στρατιωτικό κλάδο, που θα λέγεται Defense Space Command.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένες χώρες αναπτύσσουν δυνατότητες να απειλούν ή να υποβαθμίζουν τα διαστημικά δίκτυα, να στοχεύουν δορυφόρους και να καταστρέφουν διαστημικά συστήματα», είπε.

«Χώρες που βλέπουν το διάστημα ως πεδίο προς κατάκτηση και όχι ως πεδίο που πρέπει να μοιραστούν. Για κάθε χώρα, η απώλεια της πρόσβασης στο διάστημα θα είχε σημαντικές πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες. Είναι ένας τομέας που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει την επιθετικότητα, αντί να γίνει ένα νέο βασίλειο συγκρούσεων», τόνισε ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Ντάτον είπε ότι η δύναμη της Αυστραλίας στο διάστημα θα είναι αρχικά «μέτρια» σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά αναμένονται περισσότερες επενδύσεις και τεχνική υποστήριξη από συμμάχους, όπως οι ΗΠΑ.

Αυστραλία/Αναταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ