Εκτενείς είναι οι αναφορές των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στις συνεχιζόμενες δοκιμασίες για τους κατοίκους στην Εύβοια, με τις πυρκαγιές.

Οι πυρκαγιές συνεχίζονται και το ειδησεογραφικό Al Jazeera εστιάζει την προσοχή του στο πολύπαθο νησί και κυρίως στις μαζικές εκκενώσεις. «Το νησί της Εύβοιας καίγεται εδώ και έξι ημέρες», αναφέρει.

Στην Εύβοια επικεντρώνεται και το France24, με την σχετική είδηση να αναφέρει: «Η αναστάτωση και η περιορισμένη ορατότητα εμπόδισαν τις προσπάθειες για να τεθούν οι πυρκαγιές στην Εύβοια υπό έλεγχο». «Δεν είχαμε καμία βοήθεια. Δηλαδή είχαμε κάποια ψεκαστικά, τα οποία ήταν για τα χωράφια και όχι για τις φωτιές» αναφέρεται στο ρεπορτάζ, αποδιδόμενη σε κάτοικο.

Με τα νέα μέτωπα και τις αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς, που απειλούν μνημεία της Εύβοιας ασχολείται το αμερικανικό NBC. «Σε αυτή την πλευρά του δρόμου, δύο κληρικοί προσπαθούν να σώσουν το μοναστήρι» περιγράφεται με σχετικές εικόνες από το δίκτυο.

Οδοιπορικό στις καμένα της Εύβοιας κάνει για άλλη μια μέρα η απεσταλμένη της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης TVE η Μαρία Σερέν. «Τουλάχιστον 30 οικισμοί έχουν εκκενωθεί, περισσότερα από 1000 σπίτια έχουν καεί» αναφέρει.

Το δικό του οδοιπορικό, αλλά στην καμμένη Αττική, κάνει ο ανταποκριτής του SkyNews.

Στην Πελοπόννησο επιχειρούν τα μέλη της βρετανικής αποστολής βοήθειας, όπως εξήγησε στην πρωινή εκπομπή του BBC ο επικεφαλής πυροσβέστης. «Είχαμε μια σειρά από ενημερώσεις στη διάρκεια της νύχτας. Καταρτήσαμε ένα σχέδιο συνεργασίας με το οποίο θα μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Και όπως σας προανέφερα, είμαστε στο δρόμο για την Πελοπόννησο» είπε σχετικά.

Χωρίς σχόλια, προβάλλει τις απόκοσμες εικόνες της φλεγόμενης Βόρειας Εύβοιας μέσα από τον ιστότοπό τoυ ο βρετανικός Guardian.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ