Τον τρόμο “σπέρνει” ο κορονοϊός στην Ιταλία, όπου οι Αρχές στη χώρα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, καθώς έχουν ξεπεράσει τα 200, όπως και ο αριθμός των νεκρών.
Σύμφωνα με το Reuters, ακόμη ένα άτομο που είχε μολυνθεί από τον ιό, πέθανε στη Βόρεια Ιταλία ενώ και ένας άνδρας 85 ετών υπέκυψε το πρωί στο Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας. Παράλληλα, άλλος ένας άνθρωπος πέθανε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους έξι. Σύμφωνα με το RAI, o ασθενής ήταν καρκινοπαθής από την πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΟ ΝΕΚΡΟ

Ο κόσμος ανησυχεί, ο πανικός είναι έκδηλος καθώς τα είδη πρώτης ανάγκης “εξαφανίζονται” τις τελευταίες ώρες με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και οι Αρχές στις πόλεις και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με κάθε μέσο την κατάσταση και να διατηρήσουν τον έλεγχο ώστε να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορονοϊός.

Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: “κίτρινο” το Μιλάνο και “κόκκινη” μια περιοχή με 50.000 κατοίκους με την ιταλική μητρόπολη να μοιάζει με πόλη – φάντασμα.

“Κλειστόν”

Στο Πιε Μόντε, την Τεργέστη, τις ορεινές περιοχές των Άλπεων και την Εμίλια Ρομάνα, σχεδόν δηλαδή σε ολόκληρη τη Βόρεια Ιταλία, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά τουλάχιστον έως την 1η Μαρτίου.

Τις πόρτες τους έκλεισαν όλα τα μεγάλα μουσεία, όπως και ο μητροπολιτικός ναός Ντουόμο στο Μιλάνο καθώς και το κτίριο της Λα Σκάλα Ντι Μιλάνο. Όλες οι λειτουργίες στις εκκλησίες έχουν αναβληθεί όπως και το σύνολο σχεδόν των αθλητικών συναντήσεων παντός είδους. Πολλές ιταλικές επιχειρήσεις προχωρούν σε προσωρινή διακοπή εργασιών για να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού.

 

 

 

stoxos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here