Με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τις 350.000 για πέμπτη συνεχή μέρα και τα αποτεφρωτήρια να δουλεύουν νυχθημερόν, ο κόσμος είναι εξοργισμένος με την κυβέρνηση που άφησε την πανδημία να βγει εκτός ελέγχου, ενώ άργησε να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό. Κάθε 4 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος στο Νέο Δελχί, ενώ υπάρχει τεράστια έλλειψη οξυγόνου στα νοσοκομεία.

Ο απολογισμός είναι περίπου 1 εκατομμύριο νέες περιπτώσεις τις τελευταίες τρεις ημέρες και 2.767 θάνατοι το τελευταία 24ωρο.

“Τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο για τους ασθενείς covid και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Με το αυτοκίνητό τους ασθενείς ψάχνουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για παροχή οξυγόνου και μπορεί το βράδυ να καταλήξει σπίτι του χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε”,  περιγράφει μιλώντας στην ΕΡΤ η Ευγενία Βλαχοπούλου, γενική γιατρός στο Νέο Δελχί. “Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πανδημία στις μεγάλες πόλεις ανέφερε, η επαρχία δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα”. Ωστόσο, όπως είπε “δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει τη μετακίνηση στην επαρχία και εάν γίνει διασπορά στην επαρχία η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη, καθώς εκεί δεν υπάρχουν νοσοκομεία”.

Ως προς τον εμβολιασμό, η Ινδία χορηγεί κατά μέσο όρο περίπου 2,6 εκατομμύρια δόσεις την ημέρα, σύμφωνα με το Bloomberg Vaccine Tracker . Με αυτόν τον ρυθμό, θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να καλυφθεί το 75% του πληθυσμού του.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να στείλουν στην Ινδία αποθέματα δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca  που προς το παρόν δεν έχουν εγκριθεί για χρήση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία δεσμεύτηκαν επίσης σε βοήθεια για την Ινδία.

Η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει αναπνευστήρες και η Γερμανία «προετοιμάζει επειγόντως αποστολή υποστήριξης».

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ινδία έχουν αναφερθεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και και 192.311 θάνατοι από covid-19.

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here