Η Ελβετία θα μειώσει κατά το ήμισυ, σε πέντε ημέρες, τον υποχρεωτικό χρόνο καραντίνας για όσους μολύνονται με κορωνοϊό, για να βοηθήσει στον περιορισμό των αυξανόμενων περιστατικών, που απειλούν να πλήξουν την οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η κυβέρνηση.

Οι υγειονομικές αρχές έδωσαν την Τρίτη τη σχετική άδεια για να τεθεί σε ισχύ το μέτρο την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μολύνονται καθημερινά με την υψηλά μεταδιδόμενη παραλλαγή του στελέχους του κορωνοϊού, την Όμικρον.

Οι Αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι το νέο κύμα της πανδημίας κινδυνεύει να υπερφορτώσει το σύστημα υγείας σε μια χώρα όπου μόνο τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις και μόλις το 30% με την αναμνηστική δόση.

Η κυβέρνηση πρότεινε επίσης την παράταση μέχρι το τέλος Μαρτίου των περιοριστικών μέτρων στη δημόσια ζωή, τα οποία αυστηροποιήθηκαν τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα ακόμη lockdown και να μην καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όπως συνέβη στη γειτονική Αυστρία.

«Η επιδημιολογική κατάσταση είναι κρίσιμη και παραμένει δύσκολο να αξιολογηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here