Περισσότερα από 900 παιδιά ηλικίας από 3 ως 17 ετών, ανάμεσα τους και κάποια μέλη της κυβερνώσας οικογένειας του Αμπού Ντάμπι συμμετέχουν σε μια κλινική δοκιμή του εμβολίου κατά της COVID-19 της κινεζικής Sinopharm.

Ο σεΐχης Τεγιάμπ μπιν Μοχάμεντ, ένας γιος του ντε φάκτο ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχγιάν, συνόδευσαν τα παιδιά τους, τις ανιψιές και τους ανιψιούς τους για να συμμετάσχουν σε μια έρευνα-γέφυρα που θα οδηγήσει σε μαζική ανοσία.

Τα ΗΑΕ τον Μάιο ενέκριναν το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Το Ντουμπάι, το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος της ομοσπονδίας των ΗΑΕ, ξεκίνησε τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας αυτόν τον μήνα.

Τα ΗΑΕ, που έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, κατέγραψαν χθες 2.011 νέα κρούσματα κορονοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 603.961, ενώ εκείνος των θανάτων είναι 1.738. Τα ΗΑΕ δεν δίνουν ωστοσο απολογισμό για το καθένα από τα επτά εμιράτα.

Να σημειωθεί ότι το κράτος αυτό του Κόλπου πραγματοποίησε την φάση III των κλινικών δοκιμών του εμβολίου παρασκευής της κρατικής κινεζικής εταιρείας Sinopharm και ξεκίνησε την παραγωγή του με βάση μια κοινοπραξία ανάμεσα στην Sinopharm και στην τεχνολογική εταιρεία με έδρα το Αμπού Ντάμπι, την Group 42.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Reuters, ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here