ΑρχικήΚόσμοςΕντοπίστηκε τέταρτο παιδί ζωντανό από τους Έλληνες διασώστες, κάτω από το σώμα...

Εντοπίστηκε τέταρτο παιδί ζωντανό από τους Έλληνες διασώστες, κάτω από το σώμα της μητέρας του

Δημοσιεύθηκε:

Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίζονται εδώ και αρκετή ώρα σε κτίριο που έχει καταρρεύσει στην πόλη Χατάι της Τουρκίας όπου οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ, καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ενός ακόμα παιδιού που εντοπίστηκε ζωντανό στα ερείπια.

Οι Έλληνες πυροσβέστες άκουσαν τη φωνή του παιδιού και ρίχτηκαν στον αγώνα για να φτάσουν κοντά του, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο σημείο που είναι παγιδευμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Έλληνες διασώστες αντίκρισαν μια σκηνή που τους έχει συγκλονίσει, καθώς το παιδάκι βρίσκεται κάτω από το σώμα της μητέρας του, που δεν έχει σημεία ζωής και η οποία πιθανότατα προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της, όταν η πλάκα του σπιτιού έπεσε πάνω τους.

Τα συντρίμμια του σπιτιού και το σώμα της μητέρας έχουν εγκλωβίσει το πόδι του παιδιού και οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στο να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να το απεγκλωβίσουν.

Τις προσπάθειες διέκοψε όμως ένας ισχυρός μετασεισμός που ανάγκασε την ομάδα να βγει για λίγο από τα χαλάσματα, με εντολή των υπευθύνων τής ομάδας, για να μην κινδυνεύσει και η δική τους η ζωή.

Ωστόσο η επιχείρηση ξεκίνησε και πάλι και είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ελπίδα ότι θα έχει αίσιο τέλος για το παιδί, το οποίο επικοινωνεί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι το παιδάκι είναι το πέμπτο άτομο, μαζί με τον 50χρονο και τρία ακόμα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από την Ελληνική Αποστολή Διάσωσης.

 

 

zougla.gr

Τελευταία νέα

Το πιο δυνατο χαρτί του Φαναρίου ρίχνει στην μάχη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Συνέντευξη με την υποψήφια Βουλευτή Μαρία Μάρκου

Για όλους και όλα, μίλησε, στην διάρκεια συνέντευξής στο δημοσιογράφο του FanariPress.gr και του...

Τις εισόδους του Κοινοτικού Γραφείου έχτισαν με πέτρες, άγνωστοι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Τις εισόδους του Κοινοτικού Γραφείου έχτισαν με πέτρες, άγνωστοι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπως γνωστοποίησε...

Ντίνος Παπαδημητρίου: Έρχεται λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής Σχολής

Πολύ σκόνη σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Άρτα και μεγάλη φασαρία έγινε για...

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 32,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη – Από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί 335 κιλά

Στην κατάσχεση ακόμη μίας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα (28-03-2023) το πρωί σε περιοχή...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: