Θριαμβολογούν οι Τούρκοι, δύο μέρες πριν από τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, υποστηρίζοντας ότι το Γιαβούζ άρχισε τις γεωτρήσεις στην περιοχή της Καρπασίας. Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία τις κινήσεις των Τούρκων, διαμηνύοντας ότι δεν θα ακολουθήσει τη στρατηγική της έντασης και πως οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας.

Κλιμακώνεται η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας με το τρυπάνι του Γιαβούζ να έχει πιάσει δουλειά στον κόλπο της Καρπασίας.

Τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας, μέσα από ένα επικοινωνιακό σόου συντονίζει από κοντά ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμεζ και μάλιστα πάνω στο Γιαβούζ έχοντας  δίπλα του, τον λεγόμενο πρωθυπουργό του ψευδοκράτους και άλλους παράγοντες της Κατοχικής Διοίκησης.

Από την Αθήνα και το πρώτο ενεργειακό συνέδριο Ελλάδας – Κύπρου- Ισραήλ και ΗΠΑ, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ εστίασε στο χτίσιμο συμμαχιών απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε και ο απεσταλμένος του προέδρου Τράμπ, ο ΥΦΕΞ Φράνσις Φάνον στην περιοχή μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ

Από τη Λάρισα και την 1η Στρατιά ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις:  «την ώρα που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης, αυτού του τύπου οι συμπεριφορές συνιστούν τελικά μέτρα κατεδάφισης της εμπιστοσύνης και ως τέτοια τα βλέπουμε. Δεν προκαλούμε, αλλά δεν μας αρέσει να μας προκαλούν».

Στην Αθήνα φτάνει την Πέμπτη ο Ιταλός ΥΠΕΞ όπου θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθούν οι περιφερειακές  εξελίξεις και διμερή θέματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΡΕπορτάζ: Γ. Φασουλάς