Σε κοινή στιγμή αλληλεγγύης για την Ουκρανία με την διοργάνωση πανευρωπαϊκών ειρηνευτικών διαδηλώσεων στις 12 Μαρτίου μπροστά από τα δημαρχεία, κάλεσε σήμερα το πανευρωπαϊκό δίκτυο Eurocities, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 200 πόλεις σε 38 χώρες της Ευρώπης.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ήδη η Μπολόνια, η Μπράγκα, η Φλωρεντία, το Μιλάνο, η Μασσαλία, η Νίκαια, το Ρότερνταμ, και η Ρώμη. «Κάθε πόλη πρέπει να επιλέξει την ώρα που της ταιριάζει καλύτερα», δήλωσε ο Ιταλός δήμαρχος της Φλωρεντίας και πρόεδρος της Eurocities Ντάριο Ναρντέλλα.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί από τις συμμετέχουσες πόλεις «ότι με τον δικό μας τρόπο θα κρατήσουμε τα σύνορα ανοιχτά, ότι υπερασπιζόμαστε τις αρχές της δημοκρατίας και θα επιδείξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τη δέσμευσή μας προς τους συμπολίτες μας Ευρωπαίους»,

Απευθυνόμενος στα μέλη του Eurocities τόνισε πως στόχος της πρωτοβουλίας είναι να υπάρξει καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών ενεργειών εναντίον των πόλεων-μελών στο Χάρκοβο, το Κίεβο, το Λβιβ και την Οδησσό καθώς «τώρα περισσότερο από ποτέ, ελπίζουμε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες μπορούν να βάλουν τέλος σε αυτές τις επιθέσεις και να ανακουφίσουν τα ήδη εμφανή δεινά όλων των ανθρώπων στην Ουκρανία».

Τόνισε επίσης πως «η διπλωματία των πόλεων σπάει τα σύνορα. Μέσω δικτύων όπως το Eurocities, και μέσω των αδελφοποιήσεων πόλεων μας, έχουμε χτίσει ισχυρές σχέσεις. Γνωριζόμαστε και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Έχουμε σεβασμό. Όταν προσφέρουμε αλληλεγγύη, είναι γνήσια και εγκάρδια».

Στόχος του δικτύου Eurocities είναι να κάνει τις πόλεις μέρη, όπου όλοι μπορούν να απολαμβάνουν καλή ποιότητα ζωής, να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια, να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές και χωρίς αποκλεισμούς δημόσιες υπηρεσίες και να επωφελούνται από ένα υγιές περιβάλλον. Το δίκτυο περιλαμβάνει περισσότερες από τις 200 μεγαλύτερες ευρωπαϊκες πόλεις, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου 130 εκατομμύρια ανθρώπους σε 38 χώρες.

Το κάλεσμα του δίκτυου των πόλεων μπορεί να γίνιε στη διεύθυνση https://eurocities.eu/ ή ακολουθώντας τους λογαριασμούς Twitter, Instagram, Facebook και LinkedIn, ενώ το hashtag για την εκδήλωση είναι #CitiesWithUkraine.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ