Η ομάδα G7 θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ίδια ημέρα με τις Συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανακοίνωσε  η γερμανική κυβέρνηση την Παρασκευή.

Η συνάντηση θα εστιάσει «κυρίως στην κατάσταση στην Ουκρανία» και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγονται επίσης στις Βρυξέλλες εκείνη την ημέρα, ανακοίνωσε η Κριστιάν Χόφμαν, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Η Γερμανία προεδρεύει φέτος της G7, της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομικών παγκοσμίως, μέλη της οποίας είναι επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Το ΝΑΤΟ οργανώνει την ίδια μέρα έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό στις Βρυξέλλες.

Σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα διεξαχθεί επίσης την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του Αμερικανού προέδρου.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ