Στη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων θα προχωρήσει τη Δευτέρα (27/12) η γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του Covid-19, την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον αυξάνει τον αριθμό των περιστατικών.

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στο συμβούλιο υγειονομικής άμυνας το απόγευμα στις 16.00 τοπική ώρα, μία ώρα πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία θα εγκριθεί το σχέδιο νόμου που θα θεσπίζει το εμβολιαστικό πιστοποιητικό, το οποίο θα εγκαταστήσει το υγειονομικό πιστοποιητικό.

Το Σάββατο (25/12), για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 ημερήσιων περιστατικών.

Ο αριθμός των περιστατικών χθες Κυριακή έπεσε στα 27.697, λόγω του ότι μεγάλος αριθμός φαρμακείων και διαγνωστικών κέντρων ήταν κλειστά την ημέρα των Χριστουγέννων.

Μία από τις επίμαχες προτάσεις είναι η αναβολή της επιστροφής στο σχολείο που είναι προγραμματισμένη για τις 3 Ιανουαρίου. Ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και η υποψήφια των Le Republicains για τις προεδρικές εκλογές Βαλερί Πεκρές, ζητούν την αναβολή της λειτουργίας των σχολείων. Το ίδιο επιθυμούν ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, δεδομένης της χρονικής εγγύτητας με τους εορτασμούς για το νέο έτος.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 31 Δεκεμβρίου είναι μία από τις προτάσεις που εξετάζονται, αν και πολλοί επιστήμονες θεωρούν πως ένα τέτοιο επί μέρους και μικρής χρονικής διάρκειας μέτρο, μόνο για μία βραδιά, δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

Η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είναι πιθανόν να ενισχυθεί σε χώρους συγκέντρωσης άνω των 10 προσώπων, όπως υπαίθριες αγορές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αλλά, πάνω απ’ όλα, η κυβέρνηση επενδύει στον εμβολιασμό και στη μετατροπή του υγειονομικού σε εμβολιαστικό πάσο «για την πρόσβαση σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, στα εστιατόρια, καφέ και μπαρ, σε οργανωμένες επαγγελματικές εκδηλώσεις ή στις υπεραστικές συγκοινωνίες», κυρίως στις σιδηροδρομικές, σύμφωνα με το υπό συζήτηση σχέδιο.

Το τελευταίο αυτό μέτρο επρόκειτο αρχικά να τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του Ιανουαρίου, αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει να επισπεύσει την εφαρμογή του από τις 15 Ιανουαρίου.

 

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here