Οργή και πανικός επικρατεί στη Τουρκία, καθώς Αμερικανοί στρατιώτες εκπαίδευσαν μαχητές του ΡΚΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κούρδοι εκπαιδεύτηκαν σε σενάρια επιθέσεων από ελικόπτερα και μαχητικά.

Όπως δε αναφέρουν οι Τούρκοι: ”Tην στιγμή που το PKK θα έχει πρόβλημα, θα ζητήσει βοήθεια από τους Αμερικανούς. Πώς λοιπόν παρέχεται αυτή η εκπαίδευση και σε τι στοχεύει; Πρώτα απ ‘όλα, οι Κούρδοι εκπαιδεύτηκαν στο πως να χρησιμοποιούν συσκευές επικοινωνίας κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης.

Στη συνέχεια, αμερικανικά ελικόπτερα έφθασαν στην περιοχή, παρέχοντας αεροπορική υποστήριξη στους Κούρδους. Ελικόπτερα τύπου Apache χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση.” ”Το όνομα αυτής της άσκησης είναι JTAC. Με λίγα λόγια εκπαιδεύτηκαν σε ασκήσεις σε επίπεδο  ΝΑΤΟ.

Με λίγα λόγια, δείχνει επίσημα τις προσπάθειες του Πενταγώνου να ιδρύσουν έναν τακτικό στρατό του ΡΚΚ στη Συρία”, αναφέρουν οι Τούρκοι!

Ισραηλινοί και Αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει Σύρους Κούρδους σε ειδικά σημεία στην βόρεια Συρία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ερντογάν θα γίνει απρόβλεπτος τόσο στην περιοχή της Β.Συρίας όπου «καίγεται», όσο και σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο όπου ζητά μερίδιο από κοιτάσματα υδρογονανθράκων τα οποία δεν του ανήκουν.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι είναι πάρα πολύ πιθανό, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, να βοηθήσει στρατιωτικά και πολιτικά τους Κούρδους του YPG, δημιουργώντας ένα ημιαυτόνομο Κουρδικό κρατίδιο στη ΒΑ Συρία στα σύνορα με το Β. Ιράκ.

pentapostagma.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here