Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner ξεκίνησε την κατασκευή ενισχυμένης γραμμής άμυνας στην επαρχία Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, την οποία προσάρτησε τον Σεπτέμβριο η Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο ιδρυτής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Σύμπλεγμα οχυρωμάτων βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής στη γραμμή επαφής, που αποκαλείται συνήθως “γραμμή Wagner”», ανέφερε ο Ρώσος επιχειρηματίας που πρόσκειται στο Κρεμλίνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας του, Concord.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για άμυνα σε πολλά επίπεδα», ωστόσο δεν έδωσε διευκρινίσεις για το μήκος της γραμμής αυτής, το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται ή τον χρόνο που θα χρειαστεί η κατασκευή της.

Ο 61χρονος Πριγκόζιν εκτίμησε ωστόσο ότι αυτή η γραμμή άμυνας δεν θα είναι «απαραίτητη» για να ανακόψει την πορεία του ουκρανικού στρατού, καθώς «απλώς και μόνο η παρουσία των μονάδων Wagner στη γραμμή του μετώπου είναι ήδη ένας αδιαπέραστος τοίχος».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Πριγκόζιν παραδέχθηκε ότι αυτός ίδρυσε, το 2014, την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία και ομολόγησε τη δραστηριότητά της στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner θεωρείται εδώ και χρόνια ότι διεξάγει υπογείως τη βρώμικη δουλειά του Κρεμλίνου σε διάφορα θέατρα επιχειρήσεων, γεγονός που η Μόσχα διαψεύδει.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεκίνησε την «καριέρα» του ως προμηθευτής της κουζίνας του Κρεμλίνου, δραστηριότητα που του έδωσε το προσωνύμιο «μάγειρας του Πούτιν».

 

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ