Η υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τον ανώτατο διοικητή του ρωσικού στρατού Βιτάλι Γερασίμοφ κοντά στο πολιορκημένο Χάρκοβο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ίδια περιοχή σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και άλλοι Ρώσοι αξιωματικοί.

Ο Γερασίμοφ ήταν στρατηγός, αρχηγός του επιτελείου στρατού και πρώτος υποδιοικητής της 41ης Στρατιάς της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας. Είχε συμμετάσχει στον δεύτερο πόλεμο στην Τσετσενία και σε ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα στοιχεία που σχετίζονται με τον θάνατό του «δείχνουν σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας» στον ρωσικό στρατό.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δημοσίευσαν στο Twitter μια φωτογραφία κάποιου που είπαν ότι ήταν ο Βιτάλι Γερασίμοφ, με τη λέξη «Εκκαθάριση» (Liquidated) με κόκκινα γράμματα στο κάτω μέρος.

Πρόκειται για τον δεύτερο Ρώσο ανώτερο διοικητή που σκοτώνεται στην εισβολή στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε τον θάνατο του στρατηγού Αντρέι Σουκοβέτσκι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει προβεί σε σχόλιο, ενώ το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την πληροφορία.

Πηγές: Reuters, CNBC

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ