Τη στιγμή που όλα τα μάτια του πλανήτη είναι στραμμένα στο Τόκιο, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν πραγματοποίησε μια συμβολική αλλά και πολύ ουσιαστική επίσκεψη στις διαφιλονικούμενες με την Ιαπωνία, Κουρίλες Νήσους. Ο Ρώσος πρωθυπουργός έκανε λόγο για λήψη μέτρων χωρίς προηγούμενο, με σκοπό την τόνωση των οικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων των Κουρίλων Νήσων.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Άπω Ανατολή, η οποία ξεκίνησε με την άφιξη του στο Ιτουρούπ, το μεγαλύτερο νησί των Κουρίλων Νήσων.

@Dmitry Astakhov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε πως μόλις επιστρέψει στη Μόσχα θα συζητήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μια σειρά από προτάσεις, με σκοπό να ληφθεί η καλύτερη για την συγκεκριμένη περιοχή.

“Νομίζω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους όσους εργάζονται εδώ και για όσους επιθυμούν να εργαστούν εδώ, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών επενδυτών και εταίρων μας από άλλες χώρες”, δήλωσε ο Μισούστιν σε συνάντηση που είχε με εκροσώπους αλιευτικών επιχειρήσεων. Όπως αποκάλυψε, εξετάζεται πολύ σοβαρά η προοπτική να θεσπιστεί καθεστώς ελεύθερης τελωνειακής επικράτειας στην περιοχή.

“Φυσικά, αναζητούνται και απαιτούνται σημαντικά οφέλη εδώ, ώστε οι άνθρωποι να μην χάνουν χρόνο για τη συμπλήρωση διαφόρων τύπων εγγράφων, έτσι ώστε η φορολογική επιβάρυνση για αυτούς, λόγω κλιματολογικών συνθηκών και δύσκολων συνθηκών εργασίας στο νησί να είναι ξεχωριστή”.

Αναφορικά με τον ρόλο της Ιαπωνίας, εξέφρασε την ελπίδα του πως ένα τέτοιο βήμα θα συμβάλει στην εντατικοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας στα νησιά και θα προσελκύσει ξένους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων και των Ιαπώνων.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας/ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here