Στην Ινδία επιβεβαιώθηκαν 115.736 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτεια της γιγαντιαίας χώρας της Ασίας, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας στο Νέο Δελχί. Το σύνολο των μολύνσεων έφθασε έτσι τις 12.801.785.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι ακόμη 630 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε 166.177 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Είναι η δεύτερη φορά μέχρι τώρα – και η δεύτερη αυτή την εβδομάδα – που τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100.000 μέσα σε μια ημέρα. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 103.558.

Η Ινδία καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 843.473 (+55.250 σε 24 ώρες).

Τον Ιανουάριο ο αριθμός των μολύνσεων σε ημερήσια βάση είχε υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 10.000.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα, στα μέσα Ιανουαρίου, έχουν χορηγηθεί κάπου 87 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 75 εκατ. από το 1,35 δισεκ. των κατοίκων της Ινδίας.

Όμως οι αρχές σε πολλά ομόσπονδα κράτη επικρίνουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας – της χώρας που παράγει τα περισσότερα εμβόλια στον κόσμο –, ιδίως επειδή αποφάσισε να περιορίσει τον εμβολιασμό σε μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 45 ετών.

Καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας μοιάζει να παίρνει ορμή, οι αρχές σε αρκετά ομόσπονδα κράτη επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα και lockdowns για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

 

 

In.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here