Τοπικός επικεφαλής της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν αυτοχαρακτηρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, άνδρας που έριξε το αυτοκίνητό του εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά στη Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας άνθρωπος. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εναντίον ενός άλλου οδηγού, ο οποίος χθες στο Σιάτλ οδήγησε το αυτοκίνητό του κατά διαδηλωτών, ενώ μάλιστα πυροβόλησε εναντίον ενός εξ αυτών.

Περαστικός τράβηξε βίντεο την ώρα που ο δράστης Νίκολας Φερνάντες πυροβολεί έναν διαδηλωτή που πλησίασε στο αυτοκίνητό του. Ο διαδηλωτής τραυματίστηκε στο χέρι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Μετά τον πυροβολισμό ο Φερνάντες βγήκε γρήγορα από το αυτοκίνητό του κρατώντας το όπλο του και στη συνέχεια έτρεξε μέσα από το πλήθος και παραδόθηκε στην αστυνομία. Βρίσκεται υπό κράτηση και έχει του οριστεί εγγύηση 200.000 δολαρίων.

ΗΠΑ: Οδηγός έριξε το όχημά του σε διαδηλωτές στο Σιάτλ-Άνοιξε πυρ και τραυμάτισε 27χρονο (video)

Στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με την εισαγγελία της κομητείας Χένρικο, ο Χάρι Χ. Ρότζερς, 36 ετών οδήγησε σκοπίμως το αυτοκίνητό του μέσα από ένα πλήθος ανθρώπων που έκλειναν έναν δρόμο στο Ρίτσμοντ διαμαρτυρόμενοι για τον φόνο του Φλόιντ.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Ρότζερς είναι “κατ’ ομολογία του και όπως καταδεικνύεται από μια περιήγηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν, ενώ κάνει προπαγάνδα υπέρ της ιδεολογίας της υπεροχής της λευκής φυλής”.

Κατηγορείται για επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με δόλο και βανδαλισμό, και το κατηγορητήριο ενδέχεται να διευρυνθεί.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WTVR μετέδωσε αρχειακό υλικό από τον Ρότζερς να φορά τη λευκή ρόμπα, χαρακτηριστική των μελών της Κου Κλουξ Κλαν, και να κρατά μια σημαία της Συνομοσπονδίας.

Πηγή ΕΡΤ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ert.gr