Ο τυφώνας Ντόριαν σαρώνει τις Μπαχάμες. Άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 280 χιλιομέτρων την ώρα καταστρέφουν περισσότερα από 13.000 σπίτια και ολόκληρες γειτονιές βυθίζονται στο νερό.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια. Όλα γκρεμίστηκαν». Μια μητέρα εγκλωβισμένη μαζί με το μωρό και τους γείτονές της ζητά απεγνωσμένα βοήθεια.

«Είμαστε παγιδευμένοι εδώ. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για μας! Προσευχηθείτε για μας, προσευχηθείτε για τα νησιά Άμπακο… Σας εκλιπαρώ! Το μωρό μου είναι 24 μηνών. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για μας!»

Ο χειρότερος τυφώνας που έχει πλήξει ποτέ τις Μπαχάμες και ο δεύτερος ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στον Ατλαντικό μετρά ήδη ένα θύμα, ένα οκτάχρονο αγόρι που όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχει πνιγεί ενώ η αδερφή του αγνοείται.

«Αυτή είναι ίσως η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου και η χειρότερη για να απευθυνθώ στο λαό μας. Θέλω μόνο να πω ότι ως γιατρός έχω εκπαιδευτεί να αντέχω πολλά αλλά τίποτα σαν κι αυτό», τονίζει ο πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις.

Έχοντας εξασθενήσει σε τυφώνα κατηγορίας 4 ο Ντόριαν συνεχίζει να χτυπά τις Μπαχάμες όπως δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες, ενώ αεροσκάφη της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας καταγράφουν τα σύννεφα που στροβιλίζονται με δύναμη γύρω από το μάτι του κυκλώνα.

«Φανταστείτε τους ανθρώπους στα σπίτια τους, χωρίς ρεύμα, χωρίς ενημέρωση, ακούνε ίσως μόνο ραδιόφωνο, πρέπει να είναι τρομακτικό. Κανένας εδώ στις Μπαχάμες δεν έχει ζήσει ποτέ έναν τυφώνα σαν κι αυτόν γιατί δεν είχαμε ποτέ έναν τυφώνα σαν κι αυτόν» σχολιάσε ο Πάτρικ Όπμαν, ανταποκριτής CNN.

Ο Ντόριαν θα παραμείνει στην περιοχή για τουλάχιστον ακόμη δύο 24ωρα και μετά τις Μπαχάμες θα κινηθεί προς τη Φλόριδα όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες βροχές.

Πηγή:ΕΡΤ1

www.ert.gr