Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Παρουσία των βασιλιάδων, της κυβέρνησης και των αρχών του κράτους πραγματοποιήθηκε το πρωί στο παλάτι της Μαδρίτης εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στα θύματα του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας.

Στις οικογένειες 5 εκλιπόντων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ο βασιλιάς Φελίπε απένειμε παράσημα για την προσφορά τους, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Παρούσα και η Αραθέλι Ιδάλγο, 97 ετών, η οποία υπήρξε η πρώτη Ισπανίδα που εμβολιάστηκε σε γηροκομείο. Στο μήνυμά της ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές και προέτρεψε τους νέους να εμβολιαστούν.

Πρόκειται για την δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση σε διάστημα ενός έτους στη μνήμη των περισσότερων από 80.000 θυμάτων του Covid 19 στην Ισπανία.

Στο μεταξύ το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάσισε (με 6 ψήφους υπέρ και 5 κατά) ότι το καθολικό λοκντάουν που αποφάσισε η ισπανική κυβέρνηση τους πρώτους τρεις μήνες της πανδημίας το 2020, είναι αντισυνταγματικό και η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει τα περίπου 1 εκατομμύριο πρόστιμα που επέβαλε στους πολίτες την περίοδο αυτή.

Η κυβέρνηση απαντά ότι με την επιβολή αυτού του μέτρου σώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές και πρόκειται για μέτρο που υιοθετήθηκε από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ισπανία δεν έχει γίνει η επιβαλλόμενη ανανέωση στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης παρά το γεγονός ότι έχει λήξει προ πολλού η θητεία τους, μετά την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέλθει στην απαιτούμενη ψηφοφορία στην ισπανική Βουλή.

ertnews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ