Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Δευτέρα το απόγευμα ένα απίστευτο ατύχημα συνέβη στον χώρο του νεκροταφείου του Camogli, Βόρεια του γραφικού Portofino, στην περιφέρεια της Liguria. Μέρος της βραχώδους ακτής κατέρρευσε ξαφνικά στην θάλασσα, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από το νερό περίπου 200 τάφοι και δύο παρεκκλήσια.

Τα περισσότερα φέρετρα καταστράφηκαν κατά την διάρκεια της κατολίσθησης, ενώ πολλά από αυτά βρέθηκαν να επιπλέουν στην θάλασσα και κάποια σφήνωσαν στα βράχια. Η επιχείρηση περισυλλογής των συντριμμιών θα καθυστερήσει λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την ευρύτερη περιφέρεια της Liguria αυτές τις μέρες. 

Στην περιοχή είχαν προηγηθεί εργασίες ενοποίησης της ακτής, ενώ τις τελευταίες μέρες εγκαταστάθηκε περίφραξη. Από θαύμα δεν θρηνούνται θύματα, αφού την ίδια ώρα της κατάρρευσης εργάτες εργάζονταν στο νεκροταφείο. Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες.

Τα αίτια του ατυχήματος εξετάζονται, αν και ο πρώτος λόγος φαίνεται να είναι η φυσική διάβρωση της ακτής τα τελευταία χρόνια. Στην περιοχή επενέβησαν δύτες αλλά και μονάδα του Υγειονομικού Τμήματος της Πυροσβεστικής για να εξετάσουν το ενδεχόμενο βιολογικής μόλυνσης της περιοχής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here