Η καθηγήτρια, ερευνήτρια και αιματολόγος σε νοσοκομείο του Ισραήλ, κα Νινέτα Αμαρίλιο, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» για την επαναφορά των μασκών στη χώρα, αλλά και κατά πόσο εμβολιασμένοι πολίτες έχουν κολλήσει τη μετάλλαξη Δ.

«Μόνο ο εμβολιασμός θα λύσει το πρόβλημα», ήταν η πρώτη φράση της ειδικού, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα των εμβολίων στη προστασία των πολιτών σε όλη την υφήλιο απέναντι στον κορονοϊό και στις μεταλλάξεις, που συνεχώς αυξάνονται. Σύμφωνα με την κα Αμαρίλιο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στη χώρα λόγω της άφιξης των τουριστών και της διασποράς της μετάλλαξης Δ.

Ανάμεσα στους φορείς του κορονοϊού ήταν και εμβολιασμένοι πολίτες, οι οποίο μετέδωσαν τον ιό μέσω των παιδιών, τα οποία είναι ανεμβολίαστα. Βέβαια, όσοι είχαν εμβολιαστεί το πέρασαν ελαφρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το μετέδιδαν στους άλλους.

Η καθηγήτρια είπε πως η πανδημία θα αποτελέσει παρελθόν μόνο εφόσον το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εμβολιαστεί και τόνισε πως οι μάσκες θα επανέλθουν, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά άνω των έξι μηνών.

Τέλος, η κα Αμαρίλιο σημείωσε ότι αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη δίνη του ιού.

ertnews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ