Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν μια νέα σειρά αυστηρότερων κανονισμών για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού του αριθμού των ωρών που μπορούν να παίζουν οι ανήλικοι.

Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στον περιορισμό της υπερβολικής χρήσης των βιντεοπαιχνιδιών και στην προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των ανηλίκων. Οι πάροχοι διαδικτυακών παιχνιδιών μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε ανηλίκους μόνο για μία ώρα τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές, ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Υπηρεσία Τύπου και Δημοσιεύσεων. Οι ανήλικοι θα μπορούν επίσης να παίζουν μόνο μία ώρα την ημέρα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, δημοσίευσαν σφοδρές κριτικές για τη συγκεκριμένη βιομηχανία και μάλιστα χαρακτήρισαν τα βιντεοπαιχνίδια «πνευματικό όπιο». Μετά από αυτό, οι τιμές των μετοχών των εταιριών αυτών, έπεσαν από την ανησυχία για περαιτέρω περιορισμούς.

ΠΗΓΗ: Bloomberg/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ