Λένε πως η ζωή μιμείται την τέχνη και στην προκειμένη περίπτωση μιμήθηκε μία τέχνη την οποία δεν θα θέλαμε να… μιμηθεί και συγκεκριμένα τις δυστοπικές ταινίες.

Εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού , πλέον πολλές πόλεις στον πλανήτη έχουν «ερημώσει» θυμίζοντας αποκαλυπτικές σκηνές από ταινίες που το ανθρώπινο είδος εξαφανίζεται.

Εκατομμύρια κάτοικοι στον πλανήτη (ανάμεσά τους και οι Έλληνες) έχουν λάβει αυστηρές εντολές να παραμείνουν στα σπίτια τους με αποτέλεσμα δρόμοι και κτήρια σε όλο τον κόσμο να είναι παντελώς άδεια.

Σε δραστικά μέτρα προχωρούν όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού , με τον πανικό να έχει εξαπλωθεί παντού.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι νεκροί από τον κορωνοϊό φτάνουν 5,077 ενώ τα συνολικά κρούσματα είναι 136,895 σε 123 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό οδήγησε πολλές χώρες στην λήψη έκτακτων μέτρων με το κλείσιμο των σχολείων, την απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ, ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε καραντίνα μπήκαν 4 πόλεις της Καταλονίας λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση για την σύγχρονη εποχή, δόθηκε διαταγή για να κλείσουν οι πάνω από 900 καθολικές εκκλησίες της Ρώμης ενώ μέχρι πρότινος απαγορευόταν μόνο η μαζική συγκέντρωση. Το διάταγμα του αντιπροσώπου του Πάπα για την Αρχιεπισκοπή της Ρώμης θα ισχύσει για 3 εβδομάδες.

 

pronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here