Τέλος λόγω κορωνοϊού στις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων βάζει η κυβέρνηση της Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, κι ενώ προηγουμένως το όριο ήταν τα 1.000 άτομα.

Την ίδια ώρα, καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που στηρίζεται σε επίσημες πηγές, δείχνει ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο 5.043 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, στην πλειονότητά τους στην ηπειρωτική Κίνα.

«Θα περάσουμε στο όριο των 100 για τις συγκεντρώσεις. Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση, την κυκλοφορία του ιού» και η απαγόρευση αυτή θα εφαρμοστεί σε όλη την εθνική επικράτεια και από τώρα», εξήγησε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο F1.

Όπως παραδέχθηκε, οι 100 άνθρωποι ως ανώτατο όριο θα προκαλέσει «σημαντικές συνέπειες για τα θέατρα, για τους κινηματογράφους».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους γάμους, ο Φιλίπ είπε: «Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία των Γάλλων ό,τι κι αν συμβεί, αλλά και να διατηρήσουμε τη συνέχεια της ζωής του έθνους».

Την Κυριακή, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει διά στόματος του υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων άνω των 1.000 ατόμων μέχρι τις 15 Απριλίου, τόσο στο ύπαιθρο όσο και στους κλειστούς χώρους.

 

 

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here