Κατά 70.000 κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασε τη Βραζιλία η Ινδία, όπου πλέον καταγράφονται 4.204.613 περιστατικά μόλυνσης. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ, με περισσότερα από έξι εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης, παραμένει η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Οι θάνατοι στην Ινδία παραμένουν σχετικά σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κατά το τελευταίο πενθήμερο αναφέρονται περισσότεροι από 1.000 ημερήσιοι θάνατοι.

Για το τελευταίο 24ωρο, το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε 1.016 θανάτους από την COVID-19, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 71.642 θανάτους.

EPA/Fabio Motta

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 447 θάνατοι ασθενών και 14.521 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε σε 126.650 θανάτους, ενώ το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 4,14 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Ακόμα 232 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό, ενώ σε 4.614 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 67.558 νεκρούς επί συνόλου 634.023 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Εννέα θάνατοι από τον νέο κορονοϊό καταγράφηκαν στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας κατά το τελευταίο 24ωρο, με 41 νέα περιστατικά μολύνσεων, σε σύγκριση με τους 5 θανάτους και τα 63 περιστατικά μόλυνσης, που είχαν καταγραφεί κατά το προηγούμενο 24ωρο.

Η αναφερόμενη πολιτεία, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Αυστραλίας, παρέτεινε χθες τη σκληρή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσά της Μελβούρνη μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου, καθώς τα ημερήσια περιστατικά μολύνσεων μειώνονται πιο αργά από ό,τι αναμένονταν αρχικά.

Η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας έγινε το επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ενώ  καταγράφει ποσοστό περίπου 75% των 26.320 περιστατικών μόλυνσης από το νέο κορονοϊό στην Αυστραλία, αλλά και ποσοστό 90% από τους 762 θανάτους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Σκοτ Μόρισον, η Αυστραλία αναμένεται να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες ενός εν δυνάμει εμβολίου κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο.

Ο Μόρισον ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του επέτυχε μία συμφωνία με την CSL Ltd για την παραγωγή δύο εμβολίων: το ένα αναπτύσσεται από την ανταγωνιστική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο Oxford University, και το άλλο από τα εργαστήρια της CSL και το πανεπιστήμιο University of Queensland.

Σχεδόν το 40% των ανθρώπων στην Τουρκία που μολύνθηκαν με τον κορονοϊό τον Αύγουστο ήταν μεταξύ 20-40 ετών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Όπως ανέφερε, μέσα σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.578 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί να ανέρχεται σε 279.806.

Το ίδιο διάστημα 53 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 6.673 ως αυτό το στάδιο.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

www.ert.gr