Η Κούβα διεξάγει μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εγχώρια εμβόλια και ως αυτό το στάδιο έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση 2,9 εκατ. πολίτες.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 12 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.161 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει τους 1.045 νεκρούς επί συνόλου 152.420 μολύνσεων μέχρι εδώ.

«Συνεχίζουμε να καταγράφουμε υψηλό αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, ακόμα και σε επαρχίες που διατηρούσαν υπό έλεγχο την πανδημία», τόνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου, ο Φρανσίσκο Ντουράν.

Η πρωτεύουσα Αβάνα κατέγραψε 393 μολύνσεις. Ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 319,2 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Παραμένει ο υψηλότερος στη χώρα.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε πως από τη 14η Ιουνίου ο εμβολιασμός θα επεκταθεί σε όλη την πρωτεύουσα.

Μαζική ανοσοποίηση
Οι αρχές διεξάγουν από τη 12η Μαΐου μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, σε επτά δήμους της Αβάνας.

Ολος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ. κάτοικοι) αναμένεται να έχει ανοσοποιηθεί περί τα τέλη Ιουλίου.

Η εκστρατεία συνεχίζεται στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας (δυτικά), στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην Ισλα δε Χουβεντούδ.

Εχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου 2,9 εκατ. Κουβανοί ως αυτό το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ