Κυκλώνας Αμφάν: Καταστροφικό το πέρασμα από Ινδία, Μπαγκλαντές

Σε Ινδία και Μπαγκλαντές τουλαχιστον 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Αμφάν». Με ανέμους, που έπνεαν με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα, σφοδρές βροχοπτώσεις και κύματα ύψους πέντε μέτρων, ο φονικός  «Αμφάν» χτύπησε την ανατολική Ινδία, ισοπεδώνοντας παράκτια χωριά και πόλεις.

Στέγες παρασύρθηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και δεκάδες οχήματα καταστράφηκαν.

Χάος και καταστροφές προκάλεσε ο κυκλώνας και στην Καλκούτα. Οι δρόμοι πλημμύρισαν και τα 14 εκατομμύρια κατοίκων της πρωτεύουσας της δυτικής Βεγγάλης, παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στις τηλεπικοινωνίες.

Το αεροδρόμιο της πόλης είναι κάτω από το νερό. Αξιωματούχος έκανε λόγο για μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που προκάλεσε ο Covid-19.

EPA/PIYAL ADHIKARY

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από την πτώση δέντρων. Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια, που άφησε πίσω του ο ισχυρότερος κυκλώνας που έπληξε την περιοχή την τελευταία δεκαετία.

Αν και οι Αρχές απομάκρυναν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους από τα σπίτια τους, πολλοί ήταν αυτοί που δεν συμμορφώθηκαν με τις εντολές εκκένωσης, φοβούμενοι τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Πηγή: ΕΡΤ

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

www.ert.gr