Περιστατικό με σκάφος της Κυπριακής Λιμενικής Αστυνομίας και τουρκική ακταιωρό, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην περιοχή της Τυλληρίας, στην Κύπρο.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όπως ανέφερε στην Κρατική Τηλεόραση της Κύπρου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3:30 το πρωί, όταν σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πύργου για τυπική περιπολία προς αντιμετώπιση του φαινομένου της αυξημένης μεταναστευτικής ροής από τα τουρκικά παράλια, σε κάποιο σημείο προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι λίγα λεπτά μετά η τουρκική ακταιωρός, ακολουθώντας το σκάφος, προχώρησε στην ρήψη τεσσάρων προειδοποιητικών πυροβολισμών, ανοίγοντας πυρ τέσσερις φορές προς την πλευρά του σκάφους. Όταν το σκάφος της Λιμενικής έφτασε σε αλιευτικό καταφύγιο, τότε η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο.

Η Αστυνομία, σημείωσε ο κ. Ανδρέου αναμένεται να ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση. Όπως σημείωσε, είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό.

 

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here