Λευκωσία/Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Πρόταση της Κυβέρνησης για κινητές κάλπες για ψηφοφόρους με Covid-19 εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Εσωτερικών της Κυπριακής Βουλής και προωθείται στην Ολομέλεια του Σώματος για ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.

Για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου, οι εκπρόσωποι της αρμόδιας Υπηρεσίας, συνοδεία της Αστυνομίας θα επισκέπτονται το κρούσμα στον τόπο διαμονής του και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εκδοθούν σχετικά, θα τού προσφέρεται η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στην κάλπη που θα μεταφέρεται από σπίτι σε σπίτι.

Σημειώνεται ότι θα πρέπει ο ψηφοφόρος να επιδείξει αποδεικτικό έγγραφο ταυτοποίησης και θα πρέπει επίσης να υπάρχει οπτική επαφή κατά την ώρα της ψηφοφορίας, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου. Κάθε φορά που ένα άτομο θα ψηφίζει, η κινητή κάλπη θα κλείνει με αυτοκόλλητο και θα ανοίγει στον επόμενο. Σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν και κατά την καταμέτρηση.

Οι κάλπες θα περάσουν και από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται ασθενείς Covid, το μέτρο όμως δεν θα ισχύσει για άτομα που νοσούν από άλλες ασθένειες, καθώς για εκείνους δεν απαγορεύεται η μετακίνηση.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις ασθενών με Covid-19 που θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 18:00 της Παρασκευής 28 Μαΐου για να ενημερωθεί σχετικά η Υπηρεσία.

Το μέτρο ισχύει για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και όχι τις επαφές τους, για τις οποίες θα εκδοθεί άλλο, σχετικό Διάταγμα.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here